ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

- Slipp taket og ha det fett

25.03.2018

Sondre Justad hadde allerede vært på Rock mot Rus to ganger da han, for tredje gang lyste opp scenen denne helgen. 

 

På amfiet

Stemningen var intet mindre enn på topp da Sondre Justad inntok Rock mot Rus-scenen i kveld. Publikum setter tonen allerede før Sondre melder ankomst, og når publikum minst venter det befinner han seg midt i det hele: på amfiet.

- Jeg har lenge hatt lyst til å være nærmere publikum, sier Sondre. Det kan oppstå ting der, som ikke ville skjedd dersom jeg sto på scenen. Nettopp det er utrolig spennende. Det kjennes veldig bra!

 

Stemningsbygging

Sondre understreker at publikummet gjorde det ti ganger mer spennende å spille.

- I forkant av opptredenen, når jeg fremdeles står bak scenen, hører jeg publikum rope navnet mitt. At stemningen allerede er på topp før man går på, gjør bare at man ønsker å yte bedre, gjøre opptredenen til det beste den kan være. Det er veldig hyggelig med en hyllest til musikken, smiler Sondre.

 

Å returnere til Rock mot Rus

Sondre har allerede deltatt på Rock mot Rus to ganger før kveldens opptreden. Én gang som artist og én som del av rockemønstringen. Sondre avslører også, for publikum, at han aldri har vært så nervøs som den gang han skulle opptre som del av rockemønstringen for 10 år siden. Da var han bare 17 år gammel, og hadde ikke rukket å utvikle den typiske Sondre-stilen vi i dag kjenner.

- Da jeg var her for 10 år siden, ble jeg dyttet ut på scenen. Jeg var skikkelig nervøs, og når jeg ser tilbake på de minnene, tenker jeg bare én ting: de klærne! Jeg hadde definitivt ikke rukket å utvikle en klesstil som fungerte, avslører Sondre overfor et oppspilt publikum.

I dag, er det mye nostalgi som får Sondre til å returnere til Rock mot Rus.

- Det er alltid godt å være hjemme i Nord-Norge igjen. Her finner man mennesker som er oppriktig interesserte, samtidig som man alltid kan forvente en god stemning, forteller Sondre.

 

Bak tekstene

Når Sondre blir spurt om han noensinne kunne vurdert å skrive på engelsk, svarer han tvert at det ikke er aktuelt. For han, har musikken en svært personlig forankring.

- Jeg føler det er viktig at musikken min er nær dagligtale, det handler mye om det å være troverdig og personlig.

27-åringen forteller også at mye av musikken hans har blitt inspirert av hjemtraktene, og at han henter mye inspirasjon fra det nordnorske.

- Det er klart at Lofoten har en spesiell plass i hjertet mitt. Henningsvær var med på å forme meg som person, og har naturligvis også en plass i sangene mine, sier Sondre. Lofoten er alt, og som artist tror jeg man har større respekt for det man finner på hjemstedet. Når det gjelder å finne inspirasjon, legger jeg spesielt merke til kontrastene i været. Jeg setter mer pris på de raske værendringene, hvordan været plutselig går fra sterke tak, til å bli roligere, forklarer Sondre.

Vi i Rock mot Rus er takknemlige for at vi har en så fremtredende artist som hyppig besøker festivalen vår. Tenk at det er hele 11 år siden selveste Sondre Justad besøkte oss for første gang, tenk at han har vært her to ganger som artist siden den gang. Man kan vel egentlig si at Sondre Justad er en ordentlig Rock mot Rus-veteran! 

Anne Helene Olsen

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)