ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

- Et bra konsept

24.03.2018

Vanja V synes det er kjempekult å ha fått muligheten til å opptre på Rock mot Rus. Som en av de yngste artistene som, noensinne, har stått som headliner til festivalen håvet 18-åringen inn et hundretalls ungdom til opptredenen hennes. 

 

- Stemningen var helt fantastisk, sier en spent Vanja. Det var så bra at jeg bare hadde lyst til å stå på scenen lenger, så da måtte jeg bare slå til med en ekstraopptreden, sier 18-åringen.

Vanja hadde blitt introdusert for festivalen av en familievenn i forkant av årets Rock mot Rus.

- Jeg har jo så klart hørt om Rock mot Rus! Både gjennom innlegg på Facebook og ellers på nettet, men samtidig av mammas venninne som selv hadde vært på festivalen.

 

Det er derimot ikke bare publikum som har gjort Vanja begeistret for festivalen, men også selve konseptet.

- Jeg synes Rock mot Rus sitt konsept er helt utrolig bra, sier Vanja og legger til at hun har en mer personlig tilknytning til nettopp konseptet. Det er klart at jeg, i en alder av 18, har venner som kanskje har et komfortabelt forhold til alkohol. Jeg er derimot en av de som tar litt mer avstand til både alkohol, men også andre rusmidler, legger den unge artisten til. Så nettopp det at Rock mot Rus fremmer at man kan ha det gøy uten rusmidler, synes jeg er svært viktig.

 

Vanja legger også til at menneskene omkring henne og selve opplegget, har vært et høydepunkt med ankomsten hennes.

- Vi har blitt tatt veldig godt imot, og det er selvfølgelig et pluss. Jeg kommer gjerne igjen, sier hun.

 

18-åringen har også håp om at festivalen skal hjelp å innfri enda et ønske: å se ordentlig nordlys.

- Vi hadde faktisk nordlys i Bergen en gang for ikke så lenge siden, men jeg har bare sett nordlys den ene gangen, sier Vanja. Jeg håper jeg skal få nordlys her også! Det heter jo NORDlys, så da har jeg jo kanskje en sjans her, sier en lattermild Vanja.

 

Jørgen, en svært sentral person i Vanjas artistliv, legger også til at Vanja og gjengen hennes er en utrolig koselig gjeng å være på tur med.

- Det er ikke til å legge skjul på at dette er en ordentlig gjeng, sier Jørgen. Det er fantastisk å være på tur med Vanja, legger han til med et smil.

 

Vi i Rock mot Rus er stolte av å ha fått huse en så voksen, men ung artist. Vanja har uten tvil satt en høy standard for fremtidens unge artister på festivalen.

Anne  Helene Olsen

 

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)