ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Bodøbandet Hubro vant rockemønstringen!

21.03.2016

Vi vil gratulere Bodø-bandet Hubro med seieren i den 34. rockemønstringen! Vinneren får 10.000 kroner og en liveopptreden på Bukta-festivalen i Tromsø og Aronnesrocken i Alta.

For første gang i historien står ikke vinnerbandet i salen, og Svein Spjelkavik og publikum prøver forgjeves å få tak i de. Etter litt om og men ringer bandet tilbake. De er tydelig overrasket og hadde ikke forventet å vinne. 

Juryens begrunnelse for førsteplassen lyder slik:

«Med stor originalitet, musikalitet og kreativitet ga dette Bodøbandet alt på RMR scena. Med utrolig moden låtskriving, målrettet teamarbeid og uredd tilnærming til låtene var de en klar kandidat til førsteplassen fra første tone. Vi ser nok mye til dette bandet i fremtiden, som åpenbart jobber hardt. Alle på scenen hadde en plass og en jobb å gjøre og det utførte det godt og med stor spilleglede og god publikumskontakt. Bandet bruker et stort spenn med elementer i låtene, som likevel er strukturerte og modige. Ingenting er tilfeldig, og alt er kompromissløst.»

Andreplassen i rockemønstring gikk for andre år på rad til LÜT fra Tromsø. Bandet var varm i trøya før de gikk på scenen, da de allerede på fredag steppet inn som headliner for Sassy Kraimspri som måtte avlyse. Juryens begrunnelse for andreplassen var:

«Kjempeattitude fra Tromsø-bandet som forventet. Hardt, rått, energifullt og stramt. Bandet hadde god scenetekke og publikumskontakt, og en fryktløs tilnærming til låtmaterialet. Godt med rock som er ute etter slå skallen din inn.»

Årets tredjeplass ble utdelt til 10th Harmonic fra Bardufoss, juryen sier dette om bandet:

«En dedikert frontfigur som styrer prosjektet med en stødig hånd. Låtene er varierte og bandet er teknisk gode. Men vokalistens tilstedeværelse og gode prestasjoner gir det en ekstra dimensjon. Vi tror på formidlingen.»

Fjerdeplassen gikk til Mama Said No fra Tromsø, og juryen ble sjarmert av frontfiguren.

«Bluesey rock uten noen omsvøp. Sjarmerende frontfigur som er komfortabel på scenen. Prosjektet er stramt – dette er et band som vet hvilken retning de har lyst å bevege seg inn. Ingen omveier og ingen tull.»

Tilsutt var det ingen andre enn Andenes-bandet Hellflower som stakk av med femteplassen, som juryen mente hadde kveldens beste vokalist.

«Kanskje kveldens beste vokalist og sterke instrumentale prestasjoner fra Andenesbandet»

 Juryen bestående av Maja Sojtaric (Tromsø), Truls Norbye Olsen (Tromsø) og Sindre Nicolaisen (Bodø) vill også gi litt hederlig omtale til tre andre band. Maja synes det var deilig med litt girlpower og håper "A million pineapples" kommer tilbake. Truls synes "White Trash Party" gjorde en god jobb, og Sindre mente "Oxblood" hadde det kuleste bandnavnet. 

Juryen ville i tillegg trekke 3 band de mente skilte seg ut og som fortjener litt hederlig omtale.

Vi i Rock mot Rus vil igjen takke alle bandene som spilte, uten dere ville vi ikke hatt en festival. Dere er utrolig viktige for oss! Tusen takk! Håper vi sees til neste år. 

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)