ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

NorthKid

23.11.2018

Norges nye pophåp kommer fra Alta.

Norges nye pophåp kommer fra Alta. NorthKid består av fem snille gutter, med den usedvanlig rå vokalisten Bilal Alexander Saab i spissen.

Gutta har superprodusent og mentor Kåre Vestrheim i ryggen, og produserer all musikken sin selv. Med litt hjelp fra noen av landets beste låtskrivere.

De har blant annet jobbet med Mike Hartung, som er kreditert på 14 spellemannspriser, og Jesper Borgen, som nettopp solgte hundretusenmillioner platinum med låta «Faded» av Alan Walker - ikke bekreftet fakta.

Bilals mektige stemme har innslag av soul, og kombinert med riff fra synth og gitar blir resultatet noe du ikke hadde forventet fra unge fra finnmarkinger.

For den drevne Rock Mot Rus-gjenger er det kanskje noe gjenkjennelig med noen av gutta. I 2014 spilte nemlig fire av dem i Approaching Pluto, som stakk av med seieren i rockemønstringa. Siden den gang har de fått med seg Bilal på vokal.

Juryens begrunnelse i 2014: «Vinnerne skilte seg ut på alle måter. De opererer i sin helt egen sjanger med keytar, synth og et lekkert samspill på vokal mellom bandmedlemmene. Juryen ble tatt på sengen av den eksplosive opptredenen. Bandet var samkjørt så det holdt og traff juryen midt i hjertet med deres fengende melodier og engasjerende sceneshow fra første tone. Juryen registrerer at de har spilt mye live allerede, og har store håp for deres fremtid.»

Bookingsjefen og festivalsjefen så NorthKid under en showcase under By:larm, og kan love vannvittig god stemning under Rock Mot Rus 2019.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)