ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Defusion vant Rock Mot Rus 2023

02.04.2023

I år fylte Rock Mot Rus - rockemønstringen uti havgapet på Andenes - 40 år. Det var bandet Defusion fra Bodø som gikk av med seieren i år.

Gjennom nattetimene ble idrettshallen på Andenes fylt med musikk fra unge musikere som deltok i rockemønstringen. Juryen fikk litt av en jobb med å velge ut en vinner. Det ble til slutt Defusion som fikk den gjeve tittelen som vinner av Rock Mot Rus 2023.

Mange unge talenter

Juryen, som i år var bestående av Leah Røkke, Torgeir Ekeland og Mikael Grønli Stoltze, var enige i at det alt i alt var en givende og god rockemønstring.

Det var mange talenter samlet her. Vi fikk oppleve alt fra groovy funk til hensynsløs punkrock. Vi gleder oss over å se så mange unge artister på scenen. Det lover godt for videre utvikling av rockemiljøene i landsdelen, sier juryen. De håper at alle deltakere har reist hjem med positive opplevelser fra årets deltakelse og at de fortsetter å spille i band og med å skrive egen musikk.

 

Les juryens begrunnelse her:

 

3plass:

I hard konkurranse med mange gode band, var det til slutt låtmaterialet som skilte dette bandet fra de andre. Det virker som om at disse guttene har funnet sin retning og det blir spennende å følge med i fremtiden. Tredjeplassen går til Feeling B.

2plass:

Juryen var veldig samstemte om at dette bandet tidlig skilte seg ut som et av de sterkeste bandene i denne rockemønstringen, med tydelig retning og identitet i både stil, attitude og låtmateriale. Alle medlemmene på scenen fikk plass til å skinne og vi lot oss rive med igjennom den energiske opptredenen. Andreplassen går til Sköll fra Båtsfjord

Vinner:

Ingen andre band på årets rockemønstring tok oppmerksomheten til juryen, på samme fengslende måte som årets vinnere. Sammensatt av en gruppe av svært dyktige individualister skilte årets vinnere seg ut som det bandet med tydeligst signatur og egenart. Igjennom hele settet var det gøy å følge hvordan musikerne både gav rom til hverandre samtidig som det aldri gikk på bekostning av låtmaterialet. Juryen lot seg imponere over både kvaliteten som ble lagt ned i både det enkle, men også hvordan bandet tok med både låtmaterialet og publikum ut på en reise i mange overraskende og spennende retninger. For å kåre årets vinnere skal vi igjen til fylkeshovedstaden og årets Rock City, nemlig Bodø – og til bandet med verdens første Kontradoo! Årets vinnere er Defusion.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)