ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Desert State Of Mind vant årets Rock Mot (vi)Rus!

04.04.2020

Gjennom natta har vi fått se 34 band. Det har vært er variert program med pianoinnslag og death metal, soloartister og band på sju trykker, ung og gammel. Nå er vinneren kåret!

 

Nytt i år har vært at vi har fått inn påmeldte fra flere steder utenfor Nord-Norge. Både Sarpsborg, Lillehammer, Oslo, Tverlandet, Trondheim, Danmark, Balestrand og Bergen er representert.
Det er mennesker som vanligvis ikke ville reist så langt. For de har det vært enklere å delta i år.

Juryen var imponert over hvor flinke og kreative bandene har vært. Noen har spilt inn fra øvingslokalet, noen har musikkvideo , noen har møttes digitalt og spilt sammen der. 

Men nå til vinnerne. Av alle påmeldte var det disse juryen sitt valg falt på:

1. plass: Desert State Of Mind.
Vinner av den første digitale rockemønstringen 2020 er et band som overbeviste juryen med en gang de kicka i gang med den kule deltakerlåta. Vinneren spiller stoner/psykdelisk rock med innslag av blues og metal. Med andre ord: hardt og tøft! De behersker sjangeren svært godt. Det er dyktige og tekniske musikere som lever seg godt inn under opptreden. Vinnerlåta oser av energi og er variert med originale vendinger og overraskende elementer uten å bli kaotisk. Vi rett og slett digget det!

2.plass: Red Ocean.
Umiddelbart bra førsteinntrykk av dette bandet. Vi ble helt bergtatt av vokalistens særegne stemme. Det er ungt og fresht og samtidig noe old school over sounden. Veldig fin oppbygging av låta. Dette er altså første gangdette bandet deltar i rockemønstringen og vi håper det ikke blir den siste. Dette er et band vi i juryen tror kan bli noe mer. Vi håper å få sett mer av dere. Andreplassen går til Bodø og til bandet Red Ocean.

3.plass: Féleth.
Dette death metal-bandet dundret på med en brutal, tight, intens og blytung opptreden under årets rockemønstring. Musikerne er teknisk dyktige og de er flinke til å få de melodiøse gitarene spleisa med den ekstreme vokalen. Vokalisten har en enorm spennvidde på vokalen. Låta er velkomponert og har en bra dynamikk og bandet behersker sjangeren sin meget godt. Vi elsker synth-elementene. vil tro det hadde blitt både mosh- og circlepit under denne konserten dersom den hadde vært i fysisk format.

4.plass: Bombad.
Tight, godt driv og super energi. Klarer de dette nå, så vil de definitivt klare mer episke ting i tiden som kommer. Hardcore! sykt bra intensitet og skikkelig støtid. Dyktige musikere. Fjerdeplassen går til Tromsøbandet Bombad.

5. plass: Vilde Bye.
Femteplassen går til en musiker som deltok for første gang i rockemønstringen. Musikeren har et enormt talent og klarer med kun sin særegne stemme og fine stødige gitarspill å fylle et rom. Låta er helstøpt med en veldig bra tekst. Tonnevis av særpreg i stemmen og meget lovende for sin unge alder. Kan nå langt. Kombinasjonen på å være tight på instrumentet samtidig beherske å synge samtidig med en slik ro som hun gjør, er bare å ta av seg hatten for. Hun har en integritet som en gammel sjel og er en gitarist av rang. Vi bøyer oss i støvet!

Juryen vil også gi en shoutout til tre band.
MIO er et spennende nytt band med vokalist Dionisia Fjelldalen i spissen. Låta er kult arrangert med en veldig fin oppbygging. For en stemme - stemmekontroll, nydelig klang og råskap i samme pakke. Fremstår som ekte. Masse originale vendinger i låtas komposisjon, også i forhold til alternative akkordvalg her og der. Kjempetøft vink til folkemusikk. Får litt Gåte-vibber samtidig som de har sitt eget uttrykk.

H*nning.
Spytte fra hofta om bibelbelte og børs. Hip hop med tyngde og attitude. Ekstremt bra intensitet og engasjement. 

999.
Enorm attitude. Tror vi hører mer fra dem. De viser modenhet og kreativitet som vi forventer å se mer av ganske snart. Får nesten litt White Stripes-vibes her, og det er jo positivt.

 

 

 

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)