ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

RMR-fredagen

19.01.2018

Det blir mye bra musikk både fredag og lørdag under årets Rock Mot Rus-festival. Fredag vil nok høydepunktet for mange være Frank Carter & The Rattlesnakes.

Fredagen får vi møte både nasjonale og internasjonale artister, og vi får se Frank Carter i action igjen. Sist vi møtte han var han med sitt tidligere band "Gallows", nå kommer han med sine Rattlesnakes. Det nye bandet "Frank Carter and The Rattlesnakes" oppstod i 2015 og spiller punk/hardcore og er hakket mer melodiøs enn Gallows, noe som gjør at Carters' stemme kommer bedre fram.

Forrige gang han var på Rock Mot Rus i 2011 startet en ny tidsberegning. Vi snakker om "Før Gallows" og "etter Gallows". Vi ser fram til et heidundrende show. Han har blitt en kultfigur å regne og er kjent for å skape intense konsertopplevelser.

Fredag kommer også Hkeem, som er blant de mest populære artistene nå for tiden. Livet til Abdulhakin "Hkeem" Hassane ble snudd på hodet etter debutsingelen "Fyfaen". Det er ikke et ukjent fenomen at både små og store går rundt og nynner eller synger på låta. Den har nå over utrolige 32 millioner streams på Spotify, og vi håper på å få være med på å synge med full hals til Hkeem, som også tar med seg Temur. Han har nå sluppet både sin andre singel "Urettferdig" og sin tredje singel "En som meg".

It Might Get Loud er et svært energisk band som leverer musikk inspirert av rock og blues fra 70-tallet. vokalist og gitarist Terje Ø. Dahlberg og trommis Didrik Wollmann flyttet fra Kirkenes til Oslo for å satse på musikken. De møtte bassist Arvid Lyngstad fra Trondheim. Det ble til slutt "søt musikk", for sammen skapte de fete låter og fant sitt særpreg.De har nå base i Trondheim og har rekruttert gitarist Erling Hauan fra Mosjøen. Dermed er bandet komplett. Det må bare ses, og vi gleder oss til å høre dem under Rock Mot rus-festivalen.

KUUK dukket opp på Revolver-scenen under Øyafestivalen i 2013. Siden da har de penetrert musikk-Norge med sin høylytte og aggressive energi og låter. De har en salig blanding av punk, rap og reggea i låtene sine. Låtene er preget av sterkt feministiske og samfunnskritiske referanser og en god dose selvironi. KUUK er et Oslobasert band bestående av Ragna Solbergnes fra Rossfjord og Mira Berggrav Refsum fra Oslo.  De har med seg DouDou på trommer, DJ Sahrish Abbas og Ole Øvstedal på bass.

Neon Apartements er et Tromsøbasert band bestående av Sondre Sætaberget , Jeppe Goll, Øyvind Gjerløw og Tor-Eivind Solheim. De vant fjorårets rockemønstring under navnet "10th Harmonic". De skiftet navnet til Neon Appartments i august 2017. De spiller innen sjangeren indie. I fjor beskrev juryen dem som et svært dynamisk band, som med bruk av pedaler, teknikk og instrumenter ga en veldig sofistikert vibe. De mente også at bandet var lekent og deilig som Euroboys, intrikat som Sondre Lerche og majestetisk som Mogwai. Vi er veldig klare for å få dem tilbake på Rock Mot Rus-scenen, som de eide i fjor.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)