ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Hjelp Rock Mot Rus å finne ny prisvinner

21.03.2014

Kjenner du noen som står på for at barn og unge skal få drive med musikk, rock eller pop? En som stiler opp mer enn de fleste, som ordner med øvingslokale og oppmuntrer unge artister når det butter i mot? Rock Mot Rus-arrangørene på Andøya vil gjerne vite om hvem som er din hverdagshelt der du bor. De jakter på den neste mottaker av Willy Oftedals Ærespris, den fjerde i rekken.

Når den 32. Rock Mot Rus-festivalen går av stabelen på Andøya helga 11-13. april, avsluttes det hele med utdelinga av Willy Oftedals Ærespris. Prisen har fått navn etter festivalens legendariske festivalsjef som døde bare 52 år gammel i 2010.

Trofé

Nå ønsker Juryen seg kandidater til den fjerde utdelinga.

Prisen består av 5000 kroner, en diplom og bronsjestatuetten «Willy», utarbeidet av en av Willy Oftedals nære venner, Svein Spjelkavik, og støpt av Kristiania Kunst- & Metallstøberi, som også hvert år støper troféene til Spellemannsprisen.

Verdige vinnere

– Prisen ble delt ut for første gang 2011. Da var det Harstad-mannen og ungdomsradio-gründeren Reidulf Solbakken som fikk prisen. Året etter gikk prisen til rogalendingen Tore Arholm Tobiassen grunnlegeren av Xplosif Hiphop i Stavanger og i fjor fikk Tonje Unstad fra Liland for sitt mangeårige arbeid med å skolere unge låtskrivere, forteller dagens festivalsjef og juryformann Cato Håkonsen.

– Vi har noen kandidater i kikkerten, men vil gjerne ha inn forslag på verdige kandidater. Vi tar imot forslag fram til og med 31. mars, sier Håkonsen.

Vil minnes Willy

– Den største grunnen til at Rock Mot Rus ble så betydningsfull for musikklivet i nord, het Willy Oftedal, og han var festivalsjef i 29 år, før han tapte kampen mot kreften i 2010. Derfor opprettet vi i 2011 Willy Oftedals Ærespris, for å hendre Willys minne, og samtidig gi velfortjent honnør til andre som ham. Prisen er nasjonal,og vil bli delt ut hvert eneste år under Rock Mot Rus-festivalen på Andenes, sier Håkonsen.

De seneste to årene har Andøy Energi sponset prisutdelingen.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)