ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Kryp ble årets vinner av Rock Mot Rus

14.04.2019

37 band gikk på Rock Mot Rus-scenen i natt. Det ble litt av en jobb for juryen å velge en vinner. Det ble Kryp fra Tromsø som vant.
– Planen nå er å spille inn plate. Muligens om et halvt års tid, sa de fra scenen.

Her er juryens begrunnelse:

1. plass

Vinner av årets rockemønstring har stor personlighet og tydelig egenart. Vinneren spiller med voldsom energi og låter troverdig, gjennomført og tight. Vinneren kom på scenen i går natt og la lista for konkurransen skyhøyt, og selv om mange leverte svært overbevisende konserter var det ingen som kom helt i nærheten. Det var rett og slett klasseforskjell. Vinneren har treffende tekster på norsk, herlig frekkhet og stor selvtillit der de pønker i fotsporene til band som Kjøtt, Søt Hævn og Norgez Bank. 

 

Juryen er enstemmig: Vinner av årets rockemønstring, spillejobb på Bukta til sommeren og 20 000,- kroner  kommer fra Tromsø og heter KRYP. Gratulerer!

 

2. plass

Vi i juryen ble oppriktig glade og ikke så rent lite imponert over andreplassens teft for melodier, naturlige scenetekke og smittende spilleglede. De har en sologitarist som holder internasjonalt nivå, vokalisten har ei «rett i fleisen»- holdning som fikk flere av oss til å tenke på selveste Biff Malibu i Gluecifer, og så har de et av årets kuleste bandnavn. Dette er et gjennomført tøft band som vi i juryen har stor tro på videre.

 

Tobias Aamodt i juryen har en kjempeoverraskelse: Årets andreplass i rockemønstringa får mulighet til å spille på selveste Parkenfestivalen i Bodø til sommeren! 

 

Det er tydeligvis noe stort på gang på Sør-Arnøya. Andreplassen går til ... INNESTÆMME!

 

3.plass

Vi i juryen var ikke alene om å falle for tredjeplassen; det var få om noen her i går natt som fikk så stor respons fra publikum. Det låt tøft, samspillet var imponerende, og det er helt umulig å ikke bli revet med på anthem-lignende allsang når låtene er så gode og så tight fremført. 

 

Vi gleder oss til å høre mer fra denne gjengen! Tredjeplassen går til DE NYE BLANKE fra Bodø. 

 

4.plass

Pønk kan provosere og pønk kan fenge, og dette bandet klarte helt fint begge deler. Med et ellevilt sceneshow, åpenbare musikalske kvaliteter og sjarmerende rølpestil lot vi i juryen oss overbevise om at pønkens framtid i Lofoten er lys. Fjerdeplassen går til ¡SLOG! fra Gravdal Rock City! 

 

5.plass

Femteplassen leverte en svært god konsert i går natt, og skilte seg tydelig ut. Sjangeren de opererer i krever vanligvis langt mer enn et kvarters spilletid, men de klarte likevel tidvis å skape stadionstemning med sin melodiøse shoegaze. Juryen likte særlig godt når vokal- og gitarmelodiene fulgte hverandre, det låt originalt og gjennomført. Femteplassen går til LEAFPILE fra Tromsø!

 

Hederlig omtale 

 

Juryen vil gjerne trekke frem noen deltakere som vi mener har noe stort på gang selv om de ikke nådde helt opp i årets konkurranse. Vi håper de vil fortsette å spille og utvikle seg og sine kvaliteter, og at vi hører mer fra dem i årene som kommer!

 

- SNØSTORM har en frontfigur som det lukter svidd av! For en stemme og for en scenepersonlighet! Vi er fans.

- DRIVESHAFT har åpenbart mye på en scene å gjøre, og leverte en kjempekonsert på nesten alle måter. Vi drømmer om at dere vil skrive flere egne låter.

- FALLING SKIES leverte noen fantastiske popkomposisjoner. Flere av disse låtene har stort hitpotensiale. Vi ble imponert!

 

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)