ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Mortens minnefond tar Tromsøband til Rock Mot Rus

12.02.2015

Bastard Bar i Tromsø opprettet et minnfond i Morten Rydland Høynings navn etter hans tragiske død i sommer. Nå vil de hjelpe Tromsøband med å komme seg til Rock Mot Rus.

Den 22. august 2011 inviterte Morten Rydland Høyning til bursdagsfest på Bastard Bar. Bursdagsfesten ble en suksess, og det hele ble til en tradisjon og et helt eget konsept.

Tre år senere ble konseptet Dreamkiller-Anti kassegitar, som konseptet ble kalt, arrangert igjen, på samme dato. Men denne gangen var det for å hedre musikk-Tromsøs gode venn Morten, som i fjor sommer gikk brått bort i ei tragisk ulykke.

Alle inntekter av festen, gikk til Mortens fond, som skulle samle inn penger for å få band i Tromsø til Rock Mot Rus. For var det noe han brant for, så var det nettopp disse tingene.
Vi synes det var så fint at han hele tiden prøvde å hjelpe andre band i Tromsø med å komme fram. Vi så også hvor engasjert han var i Rock Mot Rus. Vi tenkte dermed at det var fint med et slikt fond, som kunne hjelpe unge band med å komme seg til Rock Mot Rus, sier Lori Ledger, daglig leder i Bastard Bar.

Det hele vil si at det er mulighet for band i Tromsø som vil til Rock Mot Rus, til å si i fra til Bastard Bar at de vil reise. Så langt er det ikke mange band som har meldt interesse, så det er god plass.
Akkurat nå er det litt komplisert, etter som det er så pass få band som har meldt sin interesse. Men vi skal løse det på en eller annen måte. Vi håper på at flere band vil melde seg på, slik at vi kan leie en buss til å reise til Rock Mot Rus. Alt som trengs å gjøre er å sende en mail til Bastard Bar, og så samler vi alle som vil dra, og så får vi leid en buss.

Ettersom at det er samlet inn så pass med penger, er det stor sjanse for at bussen blir gratis for de som melder seg på.
Vi har gjort litt research nå, og det ser ut til at vi skal ha nok penger i Mortens minnefond, slik at det ikke skulle være nødvendig for bandene å måtte betale noe for reisen. Men vi har enda ikke gjort noe avtale med buss eller sjåfør. Vi venter litt og ser om det blir flere påmeldte.

Mail kan sendes til: bastard.tromso@gmail.com

Bilde: The Wolves spiller på Bastard på festen.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)