ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Norges heiteste band inntar scena for andre gang!

06.02.2014

Det er 3 år siden de var her sist. Rocka, sterke og knallharde. Kvelertak kommer i år tilbake som headliner for andre gang, og vi er klare til å løfte henda i været!

Av: Line-Marlen Bjarnesen - Alle foto: Gard L. Michalsen

De var her i 2011, og de skapte stor interesse blant publikum. Bandet som i 2010 vant Spellemann i kategorien beste rockeplate og årets nykommer, kommer tilbake i år med sin tredje pris innabords og seier i Spellemann­kategorien metal. Deres siste album, Meir, vant kategorien. Albumet fikk treningkast 6 i en anmeldelse i Dagbladet. De skriver blant annet at: «Vi snakker en totalpakke som er helt suveren.»

Musikknyheter.no skriver følgende: «Meir holder seg til det samme landskapet som sist, med en herlig blanding av hardcore, classic rock, heavy og black metal. Det som likevel ganske kjapt gjør seg gjeldende er at Kvelertak har utviklet dette landskapet. Det er de samme ingrediensene, men som de selv sier er det blitt mer av alt.» og gir den siste skiva en score på 9/10 poeng. Vi kan ikke gjøre annet enn å glede oss til de serverer oss låter som «Spring fra livet» og «Evig vandrar».

Deres første album, Kvelertak, med låter som «Mjød» og «Blodtørst», var helt klart riktig å få servert på Rock Mot Rus 2011. Publikumet digga det de fikk oppleve, og gutta fra Stavanger skapte et ellevillt liv i Andenes idrettshall. Samme kveld stod blant annet Moddi, RSP og Datarock på scena, men som Harstad Tidene den gang skrev: «Men likevel ingenting som slo Kvelertak denne RMR­fredagen.» Vokalist Erleng Hjelvik stilte (som oftest) opp på scena – skjorteløs. Den gang var det nesten umulig og ikke la seg rive med når gutta leverer energisk og hard livemusikk som får pulsen til å øke i alle og enhver. Det kan vel ikke bli noe annerledes denne gang?

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)