ROCK MOT RUS
11.04 - 13.04 2025

Den tiende Willy Oftedals Ærespris

25.03.2020

Det er i år 10 år siden Willy Oftedal – Rock Mot Rus sin legendariske festivalsjef – døde bare 53 år gammel. For niende gang deles prisen som bærer hans navn ut. Det skjer lørdag 4. april under den digitale festivalen Rock Mot Virus.

– Vi har fått inn mange gode forslag også i år, og det blir en vanskelig jobb for Rock Mot Rus-styret og avgjøre hvem som skal få prisen, sier festivalsjef Kristin Krey. Prisen er en nasjonal pris, og det er kommet inn nominasjoner fra hele landet, forteller Krey.

Vil du vite mer om prisen:
http://www.willyoftedal.no
https://no.wikipedia.org/wiki/Willy_Oftedals_%C3%86respris

Her er de nominerte

Fjellparkfestivalen ved festivalsjef Simen R. Berrefjord, Flekkefjord er en idealistisk, ungdomsdrevet rockefestival som sparkes av den tredje helga i juli hvert år i den lille sørlandsbyen Flekkefjord. Festivalen har vært arrangert hvert år kontinuerlig siden 1982, og er med sine 38 år i 2020 Norges lengstlevende rockefestival – og mye eldre enn samtlige styremedlemmer. Vi nominerer Fjellparkfestivalen til Willyprisen fordi de i snart 40 år klart å holde 40-åringene unna. Det er unge folk som lager denne festivalen. Sånn har det vært siden 1982. Festivalsjefen Simen R. Berrefjord er enda under 30 år, og han er eldstemann hos festivalledelsen. Fjellparkfestivalen arrangeres for 38. gang til sommeren.

 

Leif Munkelien fra Skogbygda, Nes Leif Munkelien startet Metalheads Agianst Bullying i 2015. Han reiser utrettelig landet rundt, med åpent hjerte og åpent sinn for å bistå mennesker i kampen for aksept og mot mobbing. Leif gjør en forskjell for mange, både ved å være tilstede på tilstelninger samt ved å hjelpe folk i hjem, skole. Leif stiller opp for folk som sliter med rus, traumer og selskading både gjennom én-til-én hjelp og hjelp for grupper. Du kan se Leif og hans crew på festivaler og lignende, men den største jobben og de aller viktigste sakene er det han som løser. Han setter seg gjerne i bilen for å kjøre tur retur Årnes - Stavanger - for å ta vare på noen som har det vanskelig.

 

Siv Janna Glømmi, Kringsjå, Olso Siv Janna Glømmi er rekrutteringsansvarlig i organisasjonen ROCKSLO Dette sier forslagstiller om Siv Janna: I sin rolle som klubbleder på Hamna Fritidsklubb er hun som en mor for alle som setter en fot inn døra. På det lille området klubben disponerer har Siv Janna vært delaktig i å skape mest mulig hygge pr m2 som overhodet er mulig - og ikke fordi det er en del av jobben eller fordi hun må, men fordi hun oppriktig vil og ønsker at det skal bli som et hjem for ungdommene som kommer dit.

Som klubbleder og som menneske er Siv Janna en livredder, motivator og forkjemper for unge og kultur, hvor det å utgjøre en forskjell er den største og eneste fortjenesten. Og det minste vi kan gjøre er å anerkjenne det.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no
Tilgjengelighetserklæring (bokmål)